خیس از یاد تو.. |
ای مهربـانتـر از برگ در بوسه های باران ....
بیـــــداری ستــــــاره در چـــــشـــــــم جویباران
آیینه نگـــاهت پـــیوند صــبــــح و ســـــــاحل ....
لبخـند گــاهگــاهت صــــبــــح سـتـــــاره باران
بــآزا که در هــوایت خــــامـــــوشی جنـــــونم ....
فریـــــادهــا برانگیــخت از سنــگ کوهساران
ای جویـبار جــاری ، زین سایه برگ مگریز ....
کاین گونه فرصت از کف ، دادند بی شماران
گفتی : ((به روزگاری مهری نشسته)) گفتم ....
بیـرون نمیتوان کرد (( حتی )) به روزگاران
بیگانگی ز حـد رفــت ای آشـنـــا مپــرهیز ....
زیــن عــاشق پشیمــان ، سرخیـل شرمساران
بیش از مـن و تـو بسیار،بسیار نقش بستند ....
دیــــوار زندگـــــی را ، زیـــن گـونه یــادگاران
وین نغمـه محـبت ، بعــد از مـن و تـو مـاند ....
تا در زمــــانه بـــــاقــی است آواز باد و باران
شفیعی کدکنی
یک کاروان دل به سویت
تو رهروی سوی فردا
دارد می آید محرم
ماه پر از یاد مولا
دارد می آید محرم
ماه مساجد، تکایا
ماه غم و اشک و ماتم
بر غربت ابن زهرا
دارد می آید محرم
ماه همیشه سیه پوش
ماهی که هر انقلابی
از یاد آن گشته پرجوش
دارد می آید محرم
ماه وفا قدر عباس
ماه شکوه و حماسه
و قله ی عقل و احساس
دارد می آید محرم
ماه حسین و علمدار
هیهات از هرچه ذلت
از زندگانی چو مردار
هیهات از هرچه بیعت
با هر یزید زمانه
از مسلک اهل کوفه
از اشک بی پشتوانه
دارد می آید محرم
و کربلا کل دنیاست
شمر و اباالفضل و هانی
نقش من و تو همین هاست
باید که خود را بیابیم
ما در کدامین سپاهیم؟
یا در عمل اهل حقیم
یا آنکه اهل تباهیم
دلبستگی به غیر شما می کشد مرا
امید هم به خیر شما می کشد مرا
ماه محرم و من و مهمانی ات حسین
شیدایی زهیر شما می کشد مرا
.
.
عالم به جوش آمده از ذکر نام تو
گستردگی سیر شما می کشد مرا
(یاحسین مظلوم)
امشب شب یلداست ؟
پ نه پ امشب شب مهتابه حبیبم رو میخوام ! حبیبم اگر خوابه طبیبم رو میخوام !
یلدا مبارک !
یکی از جاذبه های دیدنی و جذاب شهرستان بافت که تماشاگران فراوانی را به سوی خود فرامی خواند آبشار زیبای بنگان است آبشاری در دل کوه که طبیعت آن در نوع خود منحصر بفرد است.
آبشار بنگان در 15 کیلومتری شمال شرقی شهر بافت قرار دارد.
با گوش دادن به موسیقی زیبای آبشار که آب آن از بلندای 15 متری بر فراز سنگها و صخره ها فرود می آید ساعتها در گوش تماشاگران طبیعتش احساس طراوت و زنده بودن را تکرار می کند.
آبشار بنگان در روستای بنگان از توابع بخش مرکزی شهر بافت یکی از روستاهای خوش آب و هوای بافت می باشد .
در حاشیه این آبشار، گیاهان دارویی فراوانی به وفور دیده می شود که طبیعت آن را دوچندان کرده است.
برای سفر به آبشار بنگان از بافت بسمت بزنجان حرکت کنید نرسیده به جاده رابر، جاده فرعی شما را به روستا و آبشار می رساند.
به همراه شما به تماشای مجموعه اول تصاویر زیبای این آبشار می نشینیم:
پرداخت 71 هزار میلیارد تومان به خانوارها/ احتمال حذف یارانه نقدی 8 میلیون نفر
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها در دومین سالروز اجرای قانون هدفمندی یارانهها با تشریح عملکرد دولت در اجرای این قانون خبر داد که در این مدت بیش از 71 هزار میلیارد تومان به صورت نقدی به خانوارها پرداخت شده است. وی همچنین از شناسایی هشت میلیون نفر برای حذف از گردونه دریافت یارانه نقدی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا فرزین با ارائه گزارشی از روند اجرای قانون هدفمندی یارانهها طی 22 ماه گذشته و با بیان اینکه تاکنون 71 هزار و 200 میلیارد تومان یارانه نقدی به خانوارها پرداخت شده است، گفت: در این مدت مجموع منابعی که بر اثر اصلاح قیمتهای حاملهای انرژی حاصل شده 45 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه 18 هزار و 200 میلیارد تومان از ردیفهای بودجهای استفاده کردهایم، گفت: همچنین 71 هزار و 200 میلیارد تومان به خانوارها یارانه نقدی پرداخت شده است و مبلغ 17 هزار و 800 میلیارد تومان نیز به تولید اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه با اختصاص این مبلغ به بخش تولید را حمایت صورت گرفته است خاطرنشان کرد: در مورد تنخواهی که برای پرداخت یارانه نقدی گرفته بودیم باید بگویم که بخشی از تنخواه باقیمانده اما همین حالا مانده طلبی که سازمان هدفمندی یارانهها از دستگاهها دارد 9 هزار میلیارد تومان است و بسیار بیشتر از عددی است که بابت تنخواه دریافت کردهایم.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها در ادامه با اشاره به بروز شوک ارزی در دو مقطع زمانی طی سال گذشته اظهار کرد: برخی معتقدند که هدفمندی یارانهها باعث افزایش سریع نقدینگی شده درحالی که چنین چیزی نیست و نرخ رشد نقدینگی در سال 90 نسبت به سالهای قبل کمترین میزان را داشته است و در نتیجه بررسیها این نظریه که پرداخت یارانه نقدی باعث افزایش نقدینگی شده است را رد می کند.
فرزین با بیان اینکه یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانهها مدیریت مصرف انرژی بود که کلیه مسوولان به آن اعتقاد داشتند افزود: روال مصرف انرژی کشور به گونهای بود که در صورت ادامه آن تا سال 1404 کلیه نفت مصرف میشد.
وی هدف دیگر را برقراری عدالت اعلام و تصریح کرد: روش قبلی پرداخت یارانه در کشور مغایر با عدالت بود بنابراین دولت بهبود توزیع درآمد و تحقق عدالت در جامعه را دنبال می کرد.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه در این راستا نگرانی وجود داشت که تورم ناشی از هدفمندی یارانهها در جامعه افزایش یابد و به بخش تولید شوک وارد شود افزود: البته دولت و مسوولان معتقد بودند که چنین اتفاقی نمی افتد.
وی در ادامه با اشاره به صرفه جویی صورت گرفته در مورد حاملهای انرژی گفت: بررسیها نشان میدهد که نرخهای رشد استفاده از حاملهای انرژی در سال 90 منفی بوده است.
فرزین میزان صرفه جویی ارزی طی 15 ماه ابتدایی اجرای قانون هدفمندی یارانهها (پایان سال 90) را معادل 17.5 میلیارد دلار دانست و گفت: در همین سال 58 کیلووات ساعت در مصرف برق صرفه جویی صورت گرفته است.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها با اشاره به تغییر الگوی مصرف پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: در مورد هدف دیگر که همان برقراری عدالت بود بررسیها و آمارهای رسمی نشان میدهد که وضع زندگی مردم بهبود یافته است.
فرزین در ادامه با بیان اینکه در این زمینه مطالعات بسیاری داشتهایم، گفت: بررسیها نشان میدهد بدون در نظر گرفتن حداقل میزان افزایش درآمد که هفت درصد است، پرداخت یارانه نقدی باعث بهبود زندگی کلیه خانوارهای روستایی شده است.
وی همچنین با بیان اینکه پیش از اجرای قانون ما بود که در بین خانوارهای شهری هفت دهک از اجرای قانون هدفمندی یارانهها منتفع میشوند گفت:اگر فرض کنیم که در سال گذشته فقط میزان هزینهها افزایش یافته آنگاه پنج دهک از دریافت یارانه نقدی و اجرای قانون هدفمندی یارانهها منتفع شده اند این درحالی است که با در نظر گرفتن حداقل افزایش درآمد که همان هفت درصد است و همچنین تورم تنها یک دهک در بین خانوارهای شهری از اجرای قانون متضرر شدهاند.
فرزین به آمار رسمی مرکز آمار کشور در مورد ضریب جینی اشاره و خاطرنشان کرد: در سالهای 88، 89 و 90 ضریب جینی کشور به ترتیب 0.41 ، 0.40 و 0.37درصد بوده است که نشان از بهبود این شاخص دارد.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها با اشاره به اینکه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها ضریب جینی بهبود یافته است، گفت: همچنین نسبت به 10 درصد ثروتمند به 10 درصد فقیر جامعه در مناطق شهری و روستایی نیز بهبود یافته است به طوری که این شاخص در سالهای 88، 89 و 90 در جوامع شهری به ترتیب 13.13، 12.45 و 10.17 درصد بوده است و به همین ترتیب برای روستاییان 13.9، 12.63 و 9.38 درصد اعلام شده است.
این مقام مسوول در ادامه با اشاره به اینکه عدهای اعلام میکنند که اجرای قانون هدفمندی یارانهها تاثیر نامناسبی در بخش تولید داشته اما روند رشد اقتصادی و کاهش بیکاری چنین امری را تایید نمیکند اظهار کرد: نرخ رشد اقتصادی با احتساب نفت در سالهای 88، 89 و 90 به ترتیب 4.4، 6.5 و 4.7 درصد اعلام شده و بدون در نظر گرفتن نفت در همین سالها به ترتیب 5.4، 7.3 و 5.2 درصد بوده است.
وی با اشاره به نرخ بیکاری گفت:در سال های 88، 89 و 90 روند نرخ بیکاری به ترتیب 11.9، 13.5 و 12.3 درصد بوده است و این آمار نشان می دهد که در بخش تولید شوک نداشتهایم.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها با اشاره به شاخص بورس پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: این شاخص در آغاز اجرای قانون 18 هزار و 352 بوده است که در سال 90 به 25 هزار و 906 رسیده است.
فرزین همچنین با اشاره به اینکه صادرات غیر نفتی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها بهبود یافته است گفت:در سالهای 88، 89 و 90 به ترتیب صادرات غیر نفتی به ترتیب 17.8، 21.2 و 43.7 میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: میزان واردات در سال 90 نسبت به سال 89 کاهش یافته و از 64.3 میلیارد دلار به 61.2 میلیارد دلار رسیده است.
فرزین با بیان اینکه در زمان اجرای قانون نرخ تورم 10.1 و نرخ تورم نقطه به نقطه 12.8 درصد بود گفت:البته افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه به دلیل پیام اقتصادی که داده بودیم و نرخ حاملهای انرژی را افزایش دادیم طبیعی بود.
به گفته او، نرخ تورم نقطه به نقطه پس از اجرای قانون در بالاترین حد خود در تیر ماه 90 به 23.5 درصد رسید و پس از آن نوسانات عادی را پشت سر گذاشت.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته دو شوک ارزی را پشت سر گذاشته بودیم گفت: یکی از این شوکها مربوط به دی ماه بود که تا آن زمان هدفمندی یارانهها آثار خودش را در اقتصاد کشور تخلیه کرد.
فرزین به مدیریت نقدینگی و تورم پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها اشاره و تصریح کرد: نرخ رشد نقدینگی به ترتیب درسال های 88، 89 و 90، 23.9، 25.2 و 19.4 درصد بوده است که این رقم برای شش ماهه سال 91 14.2 درصد اعلام شده است.
وی گفت:نرخ رشد پایه پولی در سال 90 به 11.4 درصد رسیده که درواقع پایین ترین نرخ در سالهای اخیر بوده است.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها همچنین تصریح کرد:در شش ماهه اول سال 90 نرخ رشد پایه پولی منفی 3.4 درصد بوده است.
فرزین مدیریت متغیرهای کلان در اقتصاد را امری مهم اعلام و در واکنش به اظهارات رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بنا به گزارش بانک مرکزی در سال 1390 کل پایه پولی 76 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است و بررسیها نشان میدهد که خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی پنج هزار و 500 میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی در ادامه با بیان اینکه به زعم این که گفته میشود به تولید کمک نشده 17 هزار و 600 میلیارد تومان به بخش تولید کمک کردیم، گفت: دولت عمدا و با هدف مشخص سهمیه بندی و دو نرخی شدن بنزین و گازوئیل را دنبال کرد و اگر هم وارد فاز دوم شویم باز هم این کار را تکرار می کنیم.
دبیر ستاد هدفمندسازی یارانهها تاکید کرد:معتقدم هیچ حمایتی به غیر از حمایت نقدی نمی تواند جوابگو باشد چرا که رضایت مردم با حمایت نقدی حاصل میشود و درواقع گردش پول در دولت جز ایجاد هزینه برای مردم نتیجهای نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه با دو نرخی کردن بنزین و گازوئیل نظام سهمیه بندی را تقویت کردیم، گفت: بر اساس آمارها افزایش مصرف برق و گاز در بخش صنعت نشان دهنده فعال بودن آن و چرخیدن چرخش است.
فرزین در ادامه درباره برقراری تبعیض در پرداخت یارانه نقدی گفت: دولت سه بار برای این امر تلاش کرد اما چنین اقدامی تبعات خاص دارد و مشکلاتی را ایجاب می کند.
وی افزود: همین حالا دولت هشت میلیون نفر را برای حذف از گردونه دریافت یارانه نقدی شناسایی کرده اما این امر تبعات اجتماعی دارد و دولت باید در این زمینه پاسخگوی مردم باشد.
قطار اقتصاد باید یک راننده داشته باشد/همه قوا دراجرای قانون هدفمندکردن یارانهها کمک کنند
رییسجمهور با تاکید بر اینکه این دولت پاکترین دولت تاریخ این کشور است، گفت: تنها راه اصلی دور زدن تحریمهای دشمن، اجرای کامل قانون هدفمند کردن یارانههاست و میشود این کار بزرگ را انجام داد، به شرطی که این قطار یک راننده داشته باشد؛ چراکه اقتصاد را از دوجا نمیتوان هدایت کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود احمدینژاد در مراسم دومین سالروز اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، با اشاره به اهمیت اجرای طرح تحول اقتصادی در کشور اظهار کرد: فکر نمیکنم کسی در ایران باشد که اعتقاد به تحولات اساسی و ضروری در اقتصاد نداشته باشد، البته ملت که به این موضوع اعتقاد دارند، منظورم متخصصان و مدیران موثر و تاثیرگذار در کشور است.
وی با اشاره به بخشهای مختلف طرح تحول اقتصادی در هفت محور گفت: بحث گمرک در مجلس تصویب شد، قانون مالیات را نیز به مجلس دادهایم و انشاءالله هرچه زودتر برمیگردد، طرح نظام بانکی ما نیز تقریبا تمام شده است. طرح تغییر پول ملی نیز آماده است و منتظریم که شرایط ثبات پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه «اجرای طرح تحول اقتصادی منجر به افزایش بهرهوری و پیشرفت کشور در عرصه اقتصاد میشود»، به یکی از مباحث مهم طرح تحول اقتصادی یعنی اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اشاره کرد و گفت: این قانون، قانونی بزرگ و بااهمیت است و در واقع اجرای آن دستاوردهای بزرگی برای ملت داشت که یکی از مهمترین آن تغییر در باورهای عمومی در توانستن ملت ایران بود.
رییسجمهور با بیان اینکه «اجرای طرحهای تحول اقتصادی در طول سالیان پس از انقلاب مورد توجه مدیران مختلف بوده و ما بعضا شاهد بودهایم که یک گام در این ارتباط جلو رفتهاند و بعضا دو گام نیز عقب آمدهاند»، گفت: البته این عقبنشینیها خسارتش چندین برابر عدم اجرای طرحها بوده است.
وی تاکید کرد: در دولت نهم وقتی میخواستیم این قانون را اجرا کنیم، جلسات متعددی برگزار شد و در سال 87 که تلاش میکردیم آن را عملیاتی کنیم و کارها نیز انجام شده بود، عدهای به ما گفتند سال دیگر انتخابات است و ممکن است دولت به زمین بخورد. ما در جواب گفتیم که اشکالی ندارد و دولت برای کارهای تحولی آماده است و اشکالی ندارد که دولت دچار مشکل شود، ولی یک تحول اساسی باید در کشور ایجاد شود و ما بر آمادگی خود تاکید داشتیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: اینطور نیست که اگر ما مشکلی را حل نکنیم، سه سال بعد ابعاد مشکل مانند همان سه سال قبل باشد. اقتصاد دارای ابعادی پیچیده است.
رییسجمهور به روند اجرای مرحله اول هدفمند کردن یارانهها اشاره کرد و گفت: بالاخره با مسائل گوناگونی که وجود داشت قرار شد قانون را اجرا کنیم. البته مشکلاتی نیز بر سر راه بود. مجوزهایی که در برنامه سوم و چهارم برای دولت در این ارتباط در نظر گرفته شده بود، همراه با اختیارات تام بود، ولی بعدا این اختیارات یک دهم مسوولیتها بود و البته با رایزنیها و گفتوگوهایی که انجام شد تلاش کردیم، قانون را اجرا کنیم و این اتفاق بزرگ رخ داد. همه در آن نقش داشتند. همه با هم دست دادیم تا این قانون اجرا شود و این یک دستاورد بزرگ برای کشور بود. در واقع یک نقطه راهنما برای آینده.
وی ادامه داد: دشمنان تلاش میکنند که برای کشور مشکلاتی ایجاد کنند. توطئه کردند و عدهای نیز در داخل دست به دست هم دادند و بازار ارز را به هم ریختند و ما نباید این مسائل را به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بچسبانیم. اجرای این قانون کار موفقی بود، البته ممکن است ایرادهای جزئی نیز داشته باشد.
احمدینژاد در ادامه با بیان اینکه زمان آغاز اجرای این قانون عدهای میگفتند تورم زیادی در کشرو ایجاد خواهد شد و حتی عدهای تورم 570 درصدی پیشبینی میکردند، افزود: من فکر میکنم که یکی از بزرگترین دستاوردهای اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها این بود که ما خودمان را باور کردیم و اینکه میتوانیم کشور را اداره کنیم و ایران میتواند به سرعت در بالاترین سطح قرار بگیرد.
رییسجمهور گفت: به نظرم میشد، در مرحلهی اول، صد در صد هدفمند کردن یارانهها را اجرا کنیم و مشکلی نیز پیش نمیآمد؛ چرا که مردم آماده بودند و استقبال بیشتری نیز صورت میگرفت وبهتر میشد، ولی عده ای می گفتند که کشور با اجرای این قانون به هم میریزد و به نظرم کسانی که این حرفها را میزنند، مردم را نمیشناسند.
وی با تاکید بر اینکه از جمله بخشهایی که در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بیشترین همراهی را داشتند، بخش حمل ونقل و تولید بود، گفت: سهم بالایی از تولیدگران کشور متوجه اهمیت و فواید این قانون شدند و با آن همراهی کردند.
احمدینژاد در ادامه با ارایهی آماری از افزایش تولید کشور در بخشهایی چون سیمان و همچنین ظرفیت عظیم کشور در این ارتباط گفت: امروز دشمن ما را تحریم کرده و فشار آورده و خیال کرده که میتواند به ما آسیب برساند. ما باید در این ارتباط چکار کنیم؟ ما میتوانیم از این فشارها و تحریمها عبور کنیم. دشمن تلاش دارد که ما را وادار به تسلیم کند، ولی تسلیم مربوط به آدمهای ضعیف است که خود را نمیشناسند و ما اهل تسلیم نیستیم. ملت ایران تواناییهای زیادی دارد و ما میتوانیم از این مسائل عبور کنیم و میشود رفت و در بالای تحریمها قرار گرفت. میتوانیم کاری بکنیم، هر تیری که دشمن میاندازد، به نفع ما شود. البته این نیاز به عزم بزرگ و تغییر نگاه دارد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه مسائل پست سیاسی داخل را نباید با این مسائل قاطی کرد، افزود: در آن زمان عدهای میگفتند چون دولت به مردم پول داده، رای دولت بالا رفته است؛ در حالی که همین عده قبل از اجرای این قانون میگفتند این کار را نکنید؛ چرا که رای دولت پایین میآید. مگر تصمیمات مردم وابسته به این کارهاست.
وی با تاکید بر اینکه ما باید از فرصت خدمتگذاری که مردم در اختیار ما قرار دادهاند، استفاده کنیم، گفت: مردم بزرگواری کردند و به ما فرصت خدمت دادند و ما باید از این فرصت برای خدمت به مردم نهایت استفاده را ببریم.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها عدهای تابلو بلند کردند که به تولید رسیدگی نمیشود؛ در حالی که رشد تولید بیش از خدمات بود و حمایت از تولید به این معنا نیست که پول نقد به آنها بدهیم؛ چرا که این ایجاد رانت میکند. ادارهی اقتصاد یک امر ساده نیست که ما بخواهیم سادهترین روشها را انتخاب کنیم. دارای پیچیدگی است.
رییسجمهور با بیان اینکه دولت از تولید حمایت و منابع آن را نیز فراهم میکند، ادامه داد: ما منابع ریالی آن را فراهم میکنیم و باید این منابع در دست فعالان اقتصادی بچرخد.
وی گفت: اگر کاری کنیم که مثلا این منابع ریالی دست 200 نفر بلوکه شود، آیا این به معنای حمایت از تولید است؟ نه، کسی که تولیدکنندهی واقعی است، منابع را میچرخاند.
احمدینژاد با بیان اینکه بخش اعظمی از معوقات بانکی مربوط به بخش بازرگانی است، نه امر تولید، به ایجاد صندوق توسعه ملی با پیشنهاد دولت اشاره کرد و گفت: بر اساس این پیشنهاد 20 درصد از درآمد حاصل از نفت در این صندوق گذاشته میشود، حدود 60 سال است که اقتصاد ما تا حدودی وابسته به نفت است و برای اولین بار دولتی پیدا شده که تمام درآمدهای ارزی خود را خرج نمیکند و 20 درصد آن را برای این صندوق کنار میگذارد. سال 89 ، 20 درصد، سال 90، 20 درصد و سال 91، 23 درصد از این درآمد در این صندوق قرار داده شد و در 3 سال اخیر نیز سهم وزارت نفت از درآمد نفتی افزایش پیداکرد و سهم آن به 14/5 درصد رسید و در واقع 30 درصد از درآمد نفت خود را کنار گذاشته است و منهای این 30 درصد کشور را اداره میکند که در حال حاضر بیش از 43 هزار میلیارد ثروت داریم.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه راه عبور از تحریمها اجرای کامل هدفمند کردن یارانههاست، گفت: ما باید اجازه دهیم که مردم توانمند شوند؛ چرا باید از 75 میلیون نفر حتی یک نفر را کم کنیم؟ به چه دلیل؟ این مال بیتالمال است و باید مساوی بین همه توزیع شود.
وی با بیان اینکه 70-80 سال یارانهها ناعادلانه توزیع شده و باید اجازه دهیم که چندین سال این یارانهها عادلانه توزیع شود، گفت: آمار میگوید با اجرای این قانون وضعیت طبقات پایین بهتر شده است و ما باید در این مسیر حرکت وتلاش کنیم.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه 7-8 میلیون نفر شناسایی شدهاند که از جمعیت اخذکننده یارانهها جدا شوند، اظهار کرد: البته این موضوع تبعات اجتماعی نیز دارد و نباید این اصل شود و همانطور که گفتم در طی چندین دهه در این کشور یارانهها ناعادلانه توزیع شده، حال اجازه دهیم مدتی نیز عادلانه توزیع شود.
رییسجمهور با بیان اینکه وقتی پول را دست مردم میدهیم خود آنها مدیریت میکنند، گفت: همانطور که گفتم تنها راه اصلی دور زدن تحریمهای دشمن، اجرای قانون هدفمند کردن یارانههاست و میتوان کارهای بزرگ انجام داد. البته شرطش این است که این قطار یک راننده داشته باشد؛ چرا که اقتصاد را از دو جا نمیتوان هدایت کرد و باید سیاستها یکی باشد.
وی با تاکید بر اینکه همهی قوا باید در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها کمک کنند، یادآور شد: پارسال در کشور چه خبر بود؟ به بهانهی تخلف یک گروه در کشور چه بساطی درآوردند؟ چرا همه را متهم میکنند؟ چه رعب وحشتی ایجاد شد؟ با رعب و وحشت نمیشود اقتصاد را هدایت کرد. من آخرش هم نفهمیدم چه شد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه عدهای عطش این را دارند که بگویند دولت آلوده است، خطاب به آنها، گفت: آنها میخواستند دولت را بزنند، اقتصاد را زدند، اصل را زدند. ما به آنها گفتیم بانکها و کشور با این اقدام قفل میشود. حال اگر 10 نفر هم تخلف کردهاند رسیدگی کنند، ولی طوری نشود که کشور قفل شود.
وی با تاکید بر اینکه دولت مال همهی مملکت و کشور است، گفت: اینگونه نیست که کشور مال یک عدهای باشد و دیگران مستأجر. ملت و دولت مال این مملکت هستند و باید همه دست به دست هم بدهیم تا کارها پیش برود. بحثها باید کارشناسی باشد. در اقتصاد اگر بخواهیم عددها را مطلق در نظر بگیریم، چیزی گیرمان نمیآید. اینها همه نسبت است. تورم، نقدینگی و رشد اقتصادی همه نسبت است.
رییسجمهور با طرح این پرسش که چرا باید به دولت بی اعتماد باشیم، گفت: این دولت پاکترین دولت تاریخ این کشور است و من این را اثبات میکنم. گرچه عدهای بسیج شدهاند یک لکه به این دولت بچسبانند، البته نتوانستند.
احمدینژاد با بیان اینکه باید کشور را بسازیم و ما نوکر ملت هستیم، ادامه داد: نوکر وقتی خوشحال است که اربابش راضی باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه عدهای تمام مناسبات کشور را در مسائل سیاسی و انتخاباتی تحلیل میکنند و این امر بدی است، گفت: این باعث میشود که زمین بخوریم. ما میتوانیم از مشکلات عبور کنیم. راه حل آن این است که قیمت ارز را درست کنیم، مصرف ارز را درست کنیم و قانون هدفنمد کردن یارانهها را اجرا کنیم.
رییسجمهور با حمایت از توزیع نقدی یارانهها به مردم و با تاکید بر اینکه این بهترین روش است، ادامه داد: تولید در کنار اقتصاد باید به جلو برود و در هیچ کجای دنیا نیز اینقدر یارانه به بخش تولید داده نمیشود، ولی ما باز هم کمک میکنیم.
احمدینژاد گفت: اکنون یک دولت پیدا شده که خود زیر بار سنگین اجرای تحولات اقتصادی میرود و این فرصتی است برای کشور که باید استفاده کنیم. پارسال میتوانستیم مرحلهی دوم قانون هدفمند کردن یارانهها را اجرا کنیم که نشد. امسال نیز میتوانستیم اجرا کنیم که نشد، ولی من معتقدم دوای درد امروز ما اجرای این قانون است. نباید بترسیم. باید به دل مشکلات برویم و ملت نیز نشان داده است که دارای توانمندی است.
وی همچنین به با اشاره به عزم دولت برای اصلاح نظام بانکی گفت: در این مورد نیز یقین دارم که وقتی ما بخواهیم کلید آن را بزنیم، هجمه در مورد آن شروع و این طرح قفل میشود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه باید همه دست به دست هم بدهیم تا طرح تحول اقتصادی در کشور اجرا شود، گفت: باید تلاش کنیم که در این 5-6 ماه آینده بتوانیم آن را اجرا کنیم و من نیز دیگر نمیتوانم، کاندیدا شوم که عدهای بگویند میخواهیم با اجرای آن رای بیاوریم.
احمدینژاد با طرح این سوال که آیا از خود مردم پول بگیریم و به خود آنها بدهیم نقدینگی ایجاد میشود، اظهار کرد: ممکن است موقعی نیز لازم باشد که تنخواه بگیریم و این ابزار کار است.
وی با تاکید بر اینکه باید مردم را در اداره اقتصاد کشور شریک کنیم، افزود: اگر قانون هدفمند کردن یارانهها را اجرا کنیم و همه دست به دست هم بدهیم و با یک برنامهی محکم آن را اداره کنیم، چهار ماه دیگر دشمنان به خاطر تحریمهایی که ملت ایران را کردهاند از ملت ایران عذرخواهی میکنند؛ چرا که میبینند هر کاری که میکنند به نتیجه نمیرسند و اقداماتشان بیمعناست. البته در این زمینه باید اراده و برنامهای واحد در کشور ایجاد شود و فرمان دست یک نفر باشد و بقیه پشتیبانی کنند.
در این مراسم تعدادی از وزرای اقتصادی و مسوولان مربوط به قانون هدفمند کردن یارانهها و همچنین مصباحیمقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به ایراد سخنرانی پرداختند.